Sinergija dionika u bipartitnom i tripartitnom socijalnom dijalogu

od admin

Od studenog 2015. do veljače 2016. završili smo I. blok edukacijskog dijela projekta „Korak dalje“ koji realiziramo zahvaljujući bespovratnim sredstvima EU-e u sklopu programa „Jačanje socijalnog dijaloga – faza II“.

U projektu smo planirali i održali četiri regionalne radionice u trajanju od jednog dana.

Temu je bila “Sinergija dionika u bipartitnom i tripartitnom socijalnom dijalogu”, a radionice smo održali u Stobreču, Rijeci, Belom Manastiru i Donjoj Stubici za sindikalne povjerenike i predstavnike poslodavca. Cilj nam je bio da zajedničkim naporima podignemo razinu razumijevanja i razjasnimo pravne nedoumice oko pitanja bipartitnog i tripartitnog socijalnog dijaloga, te uloge, pravne osnove i odgovornosti sindikalnog djelovanja u socijalnom dijalogu sa poslodavcima.

Obzirom na našu prirodu posla imali smo dosta problema oko zajedničkog okupljanja, pa smo neke termine održavanja radionica morali i odgađati. Međutim, kada smo se uspjeli okupiti, na obostrano zadovoljstvo, atmosfera je bila i radna i ugodna. Razjasnili smo zajednički cijeli niz dilema, iznijeli svoje stavove i mogućnosti za unapređenje i jačanje socijalnog dijaloga i zajednički zaključili da socijalni dijalog nema alternativu i da je to jedini put kojim trebamo i moramo ići bez obzira na sve probleme i poteškoće s kojima se na tom putu susrećemo.

U radu i vježbama svoj aktivni doprinos dali su i sindikalni povjerenici iz srodnih sindikata, koji su na radionicama participirali kao naši gosti na čemu im posebno zahvaljujemo, jer su nam omogućili da na konkretnim primjerima iz njihove prakse stvorimo širu sliku o poteškoćama u implementaciji socijalnog dijaloga.

 

GALERIJE – KORAK DALJE

Možda vam se svidi