CSH ne odustaje od svojih zahtjeva!

od admin

Carinski sindikat Hrvatske kao i do sada nastavlja borbu za bolji materijalno-socijalni položaj svih carinskih službenika te uz veliku podršku članova CSH pa čak i djelatnika koji nisu članovi nijednog sindikata i članova drugih sindikata koji djeluju unutar CU s mnogobrojnim zahtjevima koji svakodnevno pristižu da budemo ustrajni u svojim namjerama, poduzimamo sve u okvirima zakona i spriječimo da Prijedlog uredbe o koeficijentima koji je pristigao od strane CU uistinu i ne postane važeća Uredba.

CSH nikada nije niti hoće podržati ovakav Prijedlog jer smatramo da je napokon došlo vrijeme da se rad u našoj službi počne cijeniti i adekvatno vrednovati jer ako ne cijenimo sami sebe neće nas cijeniti ni drugi.

U saznanju smo i da pojedini pročelnici PCU-a po zadatku obilaze ispostave i granične prijelaze objašnjavajući i uvjeravajući ljude kako je Prijedlog uredbe dobar i da bi ga trebali prihvatiti jer ga podržavaju i svi ostali sindikati osim CSH koji djeluju u CU, no mi svi znamo čitati i nitko nas ne može uvjeriti da ovaj Prijedlog uredbe nosi koeficijente koji bi nas zadovoljili da podržimo ovakav Prijedlog. Djelatnici CU su tijekom godina pristajali na razne kompromise, loše uvjete rada i male plaće u odnosu na rad te najlošiji status unutar Ministarstva financija.

CSH je u više navrata apelirao prema CU da zajedničkim snagama branimo prijedlog kojem bi se svim djelatnicima CU poboljšao status jer smo smatrali da nam je to svima u interesu no osim lijepih riječi i praznih obećanja ništa nismo dobili. Opće nezadovoljstvo koje vlada u našoj službi iz dana u dan kulminira i to se mora zaustaviti kako zbog zadovoljstva djelatnika tako i zbog funkcioniranja i ugleda službe. O svim slijedećim koracima koje će CSH poduzimati i novim informacijama biti ćete obaviješteni krajem radnog dana i svih narednih dana, a do tada budimo ujedinjeni i ustrajni.

Možda vam se svidi