1. Carinske sportske igre – Umag 2002

od admin
U turističkom naselju Katoro – Istraturist d.d., od 27. – 29. rujna 2002. godine održane su 1. carinske sportske igre – Umag 2002. u organizaciji Carinskog sindikata Hrvatske, na kojima su učestvovali carinski službenici i namještenici iz slijedećih carinarnica:

RIJEKA, OSIJEK, ŠIBENIK, ZADAR, DUBROVNIK, PLOČE, ZAGREB, PULA, SREDIŠNJI URED

Nije bilo predstavnika sportskih ekipa iz carinarnica: Split i Koprivnica, dok je iz Carinarnice Zagreb nastupila samo ekipa iz odbojke (žene i jedan predstavnik u šahu). Ukupno je na I. carinskim sportskim igrama sudjelovalo 175 službenika i namještenika Carinske uprave.

Prisutni su bili i gosti:

Gosp. Dušan Miščević – Predsjednik Sindikata carinikov Slovenije
Gosp.Boštjan Sikošek – Potpredsjednik SCS-a
Gosp.Duško Novović – sekretar SCS-a
Gosp.Vojko Škarpin – član konference SCS-a
Gosp. Edgar Franjul – zamjenik Predsjednika Sindikata policije Hrvatske
Gosp. Luciano Bose – Predsjednik Sindikata ribara Hrvatske

Osim gostiju, prisutan je bio gosp. Mihajlo Filipčić – pročelnik Carinarnice Koprivnica,

Gosp. Stjepan Mesić – Predsjednik RH ispričao se što nije mogao prisustvovati, zbog preuzetih obveza,
Gosp. Boris Kunst se ispričao što nije došao na I. carinske sportske igre – zbog prehlade,
Gosp. Anton Uljar –Rravnatelj CURH-a, nije prisustvovao I. carinskim sportskim igrama, iako je bio pozvan
Gosp. Goran Granić – Predsjednik GSV-a, ispričao se što nije mogao prisustvovati, zbog obveza,
Gosp. Mato Crkvenac – Ministar ministarstva financija, nije prisustvovao I. carinskim sportskim igrama, iako je bio pozvan.
gosp. Željko Dominis – pročelnik Carinarnice Dubrovnik ispričao se zbog nedolaska,
gosp. Boris Ćurković – pročelnik Carinarnice Split ispričao se zbog nedolaska

gosp. Željko Bolt – pročelnik Carinarnice Zagreb ispričao se zbog nedolaska

Pozvani su bili i svi ostali pročelnici carinarnica RH, ali nisu došli na I. carinske sportske igre, zbog nepoznatih razloga..

Sportsko nadmetanje se održalo u slijedećim disciplinama:

mali nogomet, košarka, odbojka, streljaštvo – zračna puška, kuglanje, pikado i šah.

Zbog nedostatka ekipa iz svih carinarnica, a najmanje pet ekipa u pet disciplina, prelazni pehar za najbolju carinarnicu nije dodjeljen. U subotu 28.09.2002. izvršena je podijela nagrada najuspješnijima i podjeljena su priznanja i prigodni pokloni gostima, organizatorima, sindikalnim predstavnicima i domaćinu.

Osim sindikalnih povjerenika podružnica, posebno priznanje su dobili za organizaciju:

  • gosp. Darko Bagarić iz Carinarnice Pula i
  • gđa. Blanka Cerić – administrativna tajnica CSH

Gosp. Robertu Kučincu, dodjeljeno je priznanje sa željom za brzo ozdravljenje i oporavak. Sindikat carinikov Slovenije je uručio prigodni poklon CSH – umjetničku sliku. Gosp. Željku Popoviću je podružnica Carinarnica Ploče – CSH dodjelila simboličan poklon – neretvansku lađu. Dodjeljeno je posebno priznanje veteranu-članu CSH, gosp. Mihajlu Filipčiću, što je cijelo vrijeme bio prisutan i bodrio natjecatelje.

Nakon podjela nagrada, priznanja i poklona u 21.00 sat je započepo sindikalni bal, koji je trajao do jutarnjih sati. U ugodnom i posebnom raspoloženju svih prisutnih, završile su I. carinske sportske igre.

Dugo će se svi sudionici 1. carinskih sportsk

ih igara rado sjećati i pričati drugima o divnom ambijentu, druženju, posebnom raspoloženju i svemu onome što se ne može opisati bilo kojim tekstom. Nadamo se da će iduće godine broj natjecatelja biti veći iz svih carinarnica, a može im biti samo žao što nisu prisustvovali na ovom veličanstvenom skupu svih carinika iz različitih krajeva RH.

Ujedno se zahvaljujemo svima onima koji su na bilo koji način, s ljubaznošću pomogli da se ove I. carinske sportske igre održe, a posebno:

Konzum – Zagreb, p.j. Poreč, Istra cement internacional d.d. – Pula, Intereuropa d.d. – Zagreb, Intercomerc – Umag, OMV – Istrabenz – Umag, Kozlović – proizvođač vrhunskih vina – Umag, Demjan – proizvođač vina – Pula, VIPnet – Zagreb, Smesh – Poreč, Podravka d.d., p.j. Umag, Intercop – Pula, Orkestru «Bukaleta» – Umag, Istraturist d.d. – Umag i donatorima vina: gosp. Darku Bartoliću i gosp. Valteru Sinčiću

Izuzetnom organizatoru: gosp. Darku Bagariću – Carinarnica Pula, administrativnoj tajnici CSH: gđi. Blanki Cerić i sindikalnim povjerenicima podružnica:

gđi. Aniti Beš, gđi. Ani Humek, gosp. Robertu Kučincu, gosp. Draganu Volereviću, gosp. Goranu Saviću, gosp. Benjaminu Polaku, gosp. Petru Muhobercu, gosp. Goranu Vlahovu, gđi. Mariji Skvaži, gosp. Darku Cvrkoviću, gosp. Milanu Nenadiću te svima onima koji su na bilo koji način pomogli da sve ovo bude kako je bilo.

Izvještaj sastavio
Željko Popović

Možda vam se svidi